Rudraksha

Rudraksha

Zašto nositi Rudraksha narukvicu

Povoljnosti koje donosi nošenje Rudrakshe nemoguće je u potpunosti opisati. Sam je Gospodin Narayana rekao da bi to bilo vrlo teško. 

Rudraksha je vrlo moćan predmet i tamo gdje je ona prisutna, Šiva je osobno prisutan.

 
 
Na Gospodina Šivu ne utječu nikakvi loši period, planete ili ovozemaljska karma. Šiva je najveći bhakta Višnua i njegove su slave zapanjujuće. 
 
Pod uvjetom da je prava i posjeduje sve autentične, izvorne i originalne karakteristike, Rudraksha pruža zaštitu od negativnih utjecaja planeta, uroka, svih vrsti prokletstava te destruktivnih i negativnih energija. Posebno se u Sade Sati periodu preporuča nositi Rudraksha narukvicu od najmanje 12 zrna, kako bi bili zaštićeni od negativnog utjecaja Saturna. 
 
Također je učinkovita u ublažavanju negativnih učinaka Rahua i Ketua ili kod utjecaya Kala Sarpa yoge (planetarne kombinacije) koja poput pitona steže svojim negativnim učinkom i ne dopušta razvijanje i uspjeh).

 

Vede točno propisuju kakvu Rudraksha treba nositi, koju vrstu, gdje je najbolje nositi, koliko zrna na kojem dijelu tijela itd. Najbolji se učinci nošenja Rudrakshe postižu kada se izračuna koja vrsta Rudraksha zrna odgovaraju u skladu s astrološkom kartom osobe. 

 

U vedskim spisima nalazimo jedan razgovor u kojem Gospodin Narayana kaže: “Ako netko da hranu (vegetarijansku) osobi koja u svojoj ruci drži Rudrakshu, 21 generacija njegovih potomaka biva uzdignuto… Vidjeti Rudrakshu donosi pobožne zasluge pomnožene 100,000 puta, a za 10,000,000 x 100,000 puta dobrobit je uvećana ako je netko dotakne. Ako je netko nosi ta se dobrobit uvećava 10,000,000 puta (od one koja se dobije dodirivanjem). A ako netko mantra (japu) na Rudraksha zrnima ta se dobrobit nošenja Rudrakshe uvećava za 100,000 x 10,000,000 puta.”
 
U Padma Purani (1.59.112-118) Srila Vyasadeva kaže: “Od svih bića izvrstan je onaj koji posjeduje Rudrakshu. Vidjevši je ljudima nestaje gomila grijeha ljudi nestaje. Dodirujući je osoba dostiže raj, a noseći je na svom tijelu, postaje prožet Rudrom (Šivom).
 
Onaj tko je nosi na glavi ili na ruci postaje jednak gospodaru na svijeta, a onaj tko je nosi tijekom žrtvovanja (yajnje), kreće se  (tmože se kretati )svugdje po zemlji. Područje u kojem živi takav brahmana prepuno je vrlina i pobožnosti.  
 
Čovjek koji je vidi ili dotakne očišćen je od grijeha. Sva pobožna djela koja čovjek čini, kao što su mantranje mantri, prinošenje ponuda precima, davanje darova, kupanje u svetim vodama, obožavanje i obilaženje oko božanstva hodajući tako da su božanstva s njegove desne strane, su neiscrpna. O brahmane, zrno Rudraksa bobice je veliko sveto mjesto među svetim mjestima.
 
Noseći je, čovjek postaje pročišćen od svojih grijeha i iznimno bogat pobožnim zaslugama. Mantranje mantri, sve što osoba poduzima, darovi, hvalospjevi i molitve, obredi, rituali i štovanje božanstava, obavljeni nakon uzimanja povoljne Rudraksha brojanice koja ima glavno zrno - sve to postaje neiscrpno, a grijeh iščezava.”
 
Nošenjem Rudrakša brojanice Gospodin Šiva postaje osobno prisutan. Kada vide da je Šiva prisutan, umjesto da kažnjavaju osobu zbog njene loše karme,  polubogovi i demoni postaju povoljno naklonjeni onome tko nosi Rudrakshu.
 
 
 

Sadhana

Jyotish upaya - Dana

Mjere za popravljanje astrološke situacije

Iskoristi davanje milostinje (dana) za smanjenje negativnih i jačanje pozitivnih učinaka planeta kroz sponzoriranje izgradnje hrama.

Saznaj više...

Sade Sati - Jyotish upaya

Sade Sati period - mjere za ublažavanje

Zatraži izračun Sade Sati perioda, saznaj nalaziš li se trenutno u njemu, kada ga možete očekivati i kako ga ublažiti.

 

Saznaj više...

Izgradi vedski centar

Sudjeluj u izgradnji vedskog centra

Uključi se u projekt izgradnje vedskog centra i dodaj na račun svoje dobre karme.

Saznaj više...

Sri Antaranga - kako se učlaniti

Saznaj kako se možeš učlaniti u Sri Antaranga Yogu i ostvariti od 20% - 80% popusta na tečajeve i programe. 

 

Više informacija na ovom linku.

Sade Sati Upaya

Muči te Saturn? Provjeri ako si pod utjecajem zloglasnog Sade Sati perioda (donosi sedam i pol godina tuge).

Klikni