Mantra japa - mantranje

Mantra japa i kako steći najveću dobrobit mantranja mantre

 

Mantra japa (đapa) ili mantranje je vrlo učinkovit način za stjecanje dobre sreće, uklanjanje posljedica loše karme i čišćenje srca od nečistoća.

 

Jedan od najvažnijih trajnih učinaka mantranja je primanje blagoslova Gospodina. Kada mantramo i izgovaramo Gospodinovo ime na ispravan način, Gospodin je vrlo sklon dati svoje blagoslove onome tko ga obožava na taj način.

 

Otkrivamo ispravan proces mantra meditacije kojeg koriste napredni spiritualisti. Slijeđenje ovog procesa mantranja može pomoći u dosezanju većeg mira uma, sreće i dubokih duhovnih spoznaja.

Opširnije:Mantra japa - mantranje

Sri Krishna Pushya Yagya

Krishna Pushya Abhisheka

 

Sri Krishna Pushya Yagya - Vedska yagya koja uzrokuje ispunjenje svih želja, povećanje posjeda, podaruje dobru djecu, uništava siromaštvo i stvara bogatstvo.

 

Sri Krishnaya Namah!
 
U četvrtak, 12.01.2017. s početkom u 17:23 sati obaviti ćemo tri home (vatrena žrtvovanja):
 
1. Sri Purusha Sukta Homa
2. Sri Lakshmi Narayana Homa
3. Sri Krishna Pushya Homa
 
Nakon ponude u vatru uz nuđenje Purusha Sukta i Lakshmi Narayana mantri, obaviti će se Sri Krishna Pushya Homa koja je posebno namijenjena spunjenju svih želja, povećanju posjeda, stvaranju dobre djece, uništava siromaštvo te stvara bogatstvo za sve yajamane (naručitelje yagye).
 
 
Sri Krishna Pushya festival je jednak obavljanju Ashvamedha Yagye. Ashvamedha yagya je vrlo komplicirana yagya za koju je potrebno jako puno zlata (tone zlata). Onaj tko je obavi dobiva blagoslov da živi na rajskim planetama tijekom 10.000 godina po računanju polubogova, što je u našim godinama jednako 3.600.000 godina (jedan dan na rajskim planetama je kao šest mjeseci na našoj planeti, toliko je i jedna noć).
 
Život na rajskim palnetam je ispunjen svim vrstama obilja, nema bolesti, starosti i većine problema kao na našem planetarnom sustavu. Jedna Ashvamedha yagya osigurava rajski život tijekom dugo vremena. Onaj tko izvrši stotinu Ashvamedha yagyi dobiva položaj Indre, kralja rajskih planeta. 
 

Sri Krishna Pushya Yagya

Ovaj Sri Krishna Pushya festival je jednaka obavljanju Ashvamedha yagye. Tijekom ovog festivala Šalagrama-šila se kupa u čistom gheeju, a nakon toga se nudi hrana kuhana na čistom gheeju.
 
Potom se Božanstvo Krišne kupa s laticama svijeća. Ovo kupanje Božanstava Krišne laticama cvijeća se naziva Sri Krishna Pushya Abhisheka. Na videu ispod možete pogledati kako to izgleda.
 
 
12.01. ćemo za sve vas okupati Šalagrama-šilu s čistim gheejem, ponuditi mnoštvo ukusnih jela kuhanih na čistom gheeju i nakon kupanja Božanstava laticama cvijeća, obaviti ćemo Sri Krishna Pushya Yagyu za dobrobit svih vas. Festival počinje rano ujutro i trajati će do kasno u noć (oko 22:00 sata).
 
Ova muhurta ima 190 bodova i vrlo je povoljna. Na nebu će biti prisutne sljedeće povoljne yoge ili planetarne kombinacije:

Opširnije:Sri Krishna Pushya Yagya

Sri Bala Gopala Yagya

Vedska yagya

Sri Bala Gopala Yagya - Vedska yagya za uspjeh u poslu, bogatstvo, popularnost, uspjeh i otkljnjanje svih nepovoljnosti, uroka, prokletstava, neprijateljstva itd.

 

Sri Krishna Jayatah!
 
U nedjelju, 07.08.2016. s početkom u 12:17 sati obaviti ćemo tri home (vatrena žrtvovanja):
 
1. Sri Purusha Sukta Homa
2. Sri Bala Gopala Homa
3. Sri Lakshmi Narayana Homa
 
Nakon ponude u vatru uz nuđenje Purusha Sukta mantri, obaviti će se Bala Gopala Homa koja je posebno namijenjena uspjehu u poslu i utkalnjanju svih negativnosti u životu yajamana (naručitelja yagye).
 
Na yagyu ćemo donijeti jenu posebnu yantru - Bala Gopala Yantru koja je vrlo povoljna i koja pomaže u svim dobrim stvarima. Više o mnogim dobrobitima Bala Gopala Yantre možete pročitati ovdje.
 
Onoga tko meditira na Bala Gopalu (Krišnu kao dječaka pastira) ništa nepovoljno ne može snaći, a sve povoljnosti mu same dolaze kao da su pozvane.
 
Ova muhurta ima 280 bodova i vrlo je povoljna. Na nebu će biti prisutne sljedeće povoljne yoge ili planetarne kombinacije:

Opširnije:Sri Bala Gopala Yagya

Sri Lakshmi Devi Yagya

Vedska yagya

Sri Lakshmi Devi Yagya - Vedska yagya za povećanje obilja, sreće, zdravlja i blagostanja.

 

Sri Vishnu Patnyai Namah!
 
U petak, 14.10.2016. s početkom u 07:22 sati obaviti ćemo tri home (vatrena žrtvovanja):
 
1. Sri Purusha Sukta Homa
2. Sri Lakshmi Devi Homa
3. Sri Lakshmi Narayana Homa
 
Nakon ponude u vatru uz nuđenje Purusha Sukta mantri, obaviti će se Sri Lakshmi Devi Homa koja je posebno namijenjena povećanju obilja, sreće, poboljšanju zdravlja i blagostanja za sve yajamane (naručitelje yagye).
 
 
Sri Lakshmi Devi je božica sreće, ona upravlja svim obiljem koje postoji i ona ga dodjeljuje onima koje ona izabere. Gospodin Vishnu je vlasnik svega, svih duhovnih i materijalnih svjetova, a Sri Lakshmi Devi je njegova supruga, koja (kao i sve supruge) upravljaja bogatstvom svoga supruga.
 
Ova muhurta ima 120 bodova i vrlo je povoljna. Na nebu će biti prisutne sljedeće povoljne yoge ili planetarne kombinacije:

Opširnije:Sri Lakshmi Devi Yagya

Yagya Update

Vedska yagya

Osvrt na zadnje dvije yagye - Sri Nrisimhadeva Yagya i Sri Gayatri Yagya 

 

Namo brahmanya devaya
 
Ostao sam vam dužan izvještaje sa zadnje dvije yaye koje smo radili 19.05. 2016. (Sri Nrisimhadeva Yagya) i danas, 09.06.2016. (Sri Gayatri Yagya)
 
Sri Nrisihadeva Yagya je bila vrlo posebna i dva razloga; sljedeći je dan bio dan pojave Gospodina Nrisimhadeva i toga je dana moj dragi prijatelj (htio je ostati anoniman i zabranio mi je objavljivanje slika s njegovim likom...) trebao početi nostiti posvećeni prsten koji djeluje na stvaranje pozitivne energije Jupitera u njegovom horoskopu.
 
Kao i obično, prije yagye smo napravili puju i malu ceremoniju za početak nošenja prstena. No kako se muhurta poklapala s početkom yagye, trebali smo sačekati povoljnu muhurtu da moj prijatelj stavi prsten s dragim kamenom prvi put na određeni prst i počne ga nostit.
 
Muhurta za stavljanje prstena je bila unutar 15 minuta, no najbolja je bila baš na kraju tih 15 minuta, s tim da je baš trebalo pogoditi. I kako je yagya odmicala mi smo se sjetili da je došla muhurta, ali nekako smo s bili koncentrirani na yagyu i taman smo se sjetili u to najpovoljnije vrijeme.
 
Istovremeno, u tom trenutku sam pozvao Gospodina Nrisimhadeva da dođe na yagyu i primi naše ponude. Dok je moj je prijatelj stavljao prsten na prst, u isto sam vrijeme ja prizvao Gospodina Nrisimhadeva. I tada, u

Opširnije:Yagya Update

Sadhana

Jyotish upaya - Dana

Mjere za popravljanje astrološke situacije

Iskoristi davanje milostinje (dana) za smanjenje negativnih i jačanje pozitivnih učinaka planeta kroz sponzoriranje izgradnje hrama.

Saznaj više...