Izdvojeno

Kako krenuti putem samospoznaje

Kako krenuti putem samospoznaje, osloboditi se robovanja materiji i dostići duhovnu svjesnost.

Kako duhovno napredovati-1

Oni koji su željni duhovnog razotkrivanja i spoznaje često se raspituju o načinima na koje mogu duhovno napredovati. Tragači za duhovnim žele dostići prosvjetljenje koje krasi unutarnji mir, spokoj i blaženstvo.

Meditacija

Tišina

Svakoga dana pronađi mirno mjesto i odvoji barem 10 minuta za sebe. Zatvori oči i uđi u svoj unutarnji prostor. U tišini svog uma, polako i duboko diši, osluškuj svoj unutarnji glas. Prepusti se i ne upravljaj mislima. Neka samo teku. Kad završiš, zapiši što si čuo.

Yagya

U Bhagavad-giti (4.31) Gospodin Krišna kaže svom prijatelju Arđuni: “O najbolji iz dinastije Kurua, bez žrtvovanja osoba nikada ne može živjeti sretno na ovom planetu ili u ovom životu. Kako onda može živjeti sretno u sljedećem?”

 

Sri Krishna Pushya Yagya

Krishna Pushya Abhisheka

 

Sri Krishna Pushya Yagya - Vedska yagya koja uzrokuje ispunjenje svih želja, povećanje posjeda, podaruje dobru djecu, uništava siromaštvo i stvara bogatstvo.

 

Sri Krishnaya Namah!
 
U četvrtak, 12.01.2017. s početkom u 17:23 sati obaviti ćemo tri home (vatrena žrtvovanja):
 
1. Sri Purusha Sukta Homa
2. Sri Lakshmi Narayana Homa
3. Sri Krishna Pushya Homa
 
Nakon ponude u vatru uz nuđenje Purusha Sukta i Lakshmi Narayana mantri, obaviti će se Sri Krishna Pushya Homa koja je posebno namijenjena spunjenju svih želja, povećanju posjeda, stvaranju dobre djece, uništava siromaštvo te stvara bogatstvo za sve yajamane (naručitelje yagye).
 
 
Sri Krishna Pushya festival je jednak obavljanju Ashvamedha Yagye. Ashvamedha yagya je vrlo komplicirana yagya za koju je potrebno jako puno zlata (tone zlata). Onaj tko je obavi dobiva blagoslov da živi na rajskim planetama tijekom 10.000 godina po računanju polubogova, što je u našim godinama jednako 3.600.000 godina (jedan dan na rajskim planetama je kao šest mjeseci na našoj planeti, toliko je i jedna noć).
 
Život na rajskim palnetam je ispunjen svim vrstama obilja, nema bolesti, starosti i većine problema kao na našem planetarnom sustavu. Jedna Ashvamedha yagya osigurava rajski život tijekom dugo vremena. Onaj tko izvrši stotinu Ashvamedha yagyi dobiva položaj Indre, kralja rajskih planeta. 
 

Sri Krishna Pushya Yagya

Ovaj Sri Krishna Pushya festival je jednaka obavljanju Ashvamedha yagye. Tijekom ovog festivala Šalagrama-šila se kupa u čistom gheeju, a nakon toga se nudi hrana kuhana na čistom gheeju.
 
Potom se Božanstvo Krišne kupa s laticama svijeća. Ovo kupanje Božanstava Krišne laticama cvijeća se naziva Sri Krishna Pushya Abhisheka. Na videu ispod možete pogledati kako to izgleda.
 
 
12.01. ćemo za sve vas okupati Šalagrama-šilu s čistim gheejem, ponuditi mnoštvo ukusnih jela kuhanih na čistom gheeju i nakon kupanja Božanstava laticama cvijeća, obaviti ćemo Sri Krishna Pushya Yagyu za dobrobit svih vas. Festival počinje rano ujutro i trajati će do kasno u noć (oko 22:00 sata).
 
Ova muhurta ima 190 bodova i vrlo je povoljna. Na nebu će biti prisutne sljedeće povoljne yoge ili planetarne kombinacije:
 
1. Guru Pushya Yoga - jedna od najpovoljnijih planetarnih kombinacija za obavljanje povoljnih djela. U vedskim se spisima navodi kako se Majka Lakshmi, božica sreće i supriga Gospodina Vishnua, pojavila na dan kada vlada ova povoljna zvijezda Pushya. Samo značenje riječi pushya je ona koja hrani i njeguje. Tako je sve što se radi na ovaj dan vrlo povoljno i uspješno.
 
2. Amrita Siddhi Yoga koja podaruje nektar, besmrtnost i sva savršenstva.
 
3. Sarvarta Siddhi Yoga koja otklanja sve nepovoljnosti, prepreke ii neprijateljstva i podaruje obilje bogatstva, isporučuje povoljne plodove pobožnih djela (poput yagye) i podaruje svo savršenstvo onome tko takva djela izvodi.
 
4. Siddhi Yoga koja podaruje svo savršenstvo i uspjeh.
 
5. Pushkala Yoga koja daje elokventnost, bogatstvo, slavu i ugled te uzrokuje da osobi čak i kraljevi odaju poštovanje i počast. 
 
6. Adhi Yoga koja može stvoriti kralja ili kraljicu, ministra ili generala vojske.
 
7. Nipuna Yoga koja čini osobu vještim stručnjakom, poznatim i poštovanim.
 
8. Sadhu Yoga koja podaruje svetost i čini da osoba bude poput svete osobe.
 
9. Raja Yoga koja stvara kraljice i kraljeve te sreću kakvu uživaju kraljevi.
 
 
Za sudjelovanje u yagyi prijavite se putem e-maila kako bi dobili mantru na koju treba prije yagye meditirati i koju treba izgovoriti 1008 puta (može i više). 
 
Sri Krishna Pushya Yagya
Uz mantru ćete dobiti i uputstva kako dobiti još veće i povoljnije rezultate od yagye.
 
Ta mantra uzima energiju sreće i šalje je u polje uspjeha, ljubavne i bračne sreće, poslovnog uzleta te radosnih putovanja. Mantra koju ste dobili na e-mail ima sposobnost ispuniti svaku želju ako se na nju meditira s vjerom, ljubavlju i poštovanjem.
 
Tamo gdje je prisutan Gospodin Sri Krišna, tamo je i svo obilje, sreća, snaga, pobjeda i uspjeh.
 
 
Tijekom yagye će biti ponućene stotine ponuda u žrtvenu vatru recitiranjem mantre koju ste dobili.
 
Ovako povoljna muhurta (vrijeme za povoljna djela) dolazi vrlo rijetko. 
 
Gospodin Sri Krišna je poznat kao ocean milosti (karuna-sindhu) i može ispuniti svaku želju onome tko mu se iskreno preda i moli i moli ga s poniznim stavom i devocijom.
 
Kao i ranije, vrijednosti su yagye iste (pogledati napomenu).
 
 
Molim vas najavite se putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i navedite koliko bi osoba htjelo sudjelovati te tko bi sve došao i prisustvovao. Više o tome što je yagya možete pročitati ovdje.
 
 

 

 
 
Napomena
 
Ova vedska yagya stoji 960 kn po osobi (pdv uključen).
 
Međutim, ako netko želi ući u bodovni sustav, onda je samo 675 kn po osobi. Bodovni sustav znači da osoba naručuje barem sljedeće četiri yagye - prva je 675 kn, druga je 480 kn, treća je 390 kn i četvrta 290 kn. Nakon toga svake je sljedeća yagya iznosi 290 kn. Ovo su iznosi s uključenim pdv-om.
 
Yagye se rade jednom mjesečno (svaki mjesec jedna yagya). 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 

Zadnje pogledano

Sadhana

Bolje spavam, osjećam se zdravije i smirili su se simptomi stresa.

Ante B. (Split)