Jyotish upaya - Dana

Mjere za popravljanje astrološke situacije

 

Jedan od načina za popravljanje astrološke situacje je dana. Riječ dana na sanskritu označava čin davanja milostinje. Za one koji žele iskoristiti davanje milostinje kao sredstva za smanjenje negativnih utjecaja planeta ili za poticanje i jačanje pozitivnih učinaka povoljnih planeta, sponzoriranje izgradnje hrama je idealno i vrlo jednostavno rješenje.

 

Neki od vas su htjeli lakši način za smirivanje negativnih učinaka planeta i za jačanje povoljnih energija kojima planete zrače.

 

Primjerice, ako netko ima slabiju vitalnost ili mu treba više energije kako bi bio dobar vođa, može svake nedjelje ići u hram gdje se obožava Gospodin Ramachandra koji vlada suncem i tamo zamoliti brahmane (svećenike) da za njega skuhaju slatku rižu i ponude je Gospodinu na oltaru. Nakon ponude, naručitelj ponude treba nagraditi brahmane za službu i stajati pored ulaza u hram te svakog hodočasnika nahraniti s ponuđenom slatkom rižom. Na taj će način dobiti više povoljne energije sunca i poboljšati zdravlje, bogatstvo, sposobnost upravljanja i vođenja itd.

 

Kako mnogima to nije lako izvedivo, nedjeljom se može naručiti sponzoriranje izgradnje vedskog centra (i hrama; sunce vlada hramovima), što će olakšati upayu (mjeru za poboljšanje dobre energije planeta) i pobrinuti se da se dobije učinak povećanja povoljne energije sunca kao i odlazak u hram.

 

U skladu sa svojom Jyotish kartom, može se sponzorirati određeni dan u tjednu i to će utjecati na stvaranje bolje astrološke situacije i poboljšanje karme. Kada govorimo o poboljšanju karme, to znači da će se dogoditi dvije stvari:

 

1. Smanjiti će se i ublažiti negativni i nepovoljni planetarni utjecaji i energije koji nam donose nevolje i probleme.

2. Povećati će se i poboljšati pozitvni planetarni utjecaji i energije koji nam donose više sreće i uspjeha.

 

Sponzoriranje ponedjeljkom će blagotvorno djelovati na Mjesec, utorkom na Marsa, srijedom na Merkura, četvrtkom na Jupitera i Ketua, petkom na Veneru, subotom na Saturna i Rahua, a nedjeljom na Sunce.

 

Jyotish mjere-tjedna dana

 

 

U Bhagavad-Giti (18.5) nalazimo instrukciju Gospodin Krišne: 

 

“Djela žrtvovanja, milostinje i pokore ne treba odbaciti već ih se mora obavljati. Doista, žrtvovanje, milostinja i pokora pročišćavaju čak i velike duše.”

 

Dana ili milostinja je opisana u vedama kao povoljna djelatnost koja povećava dharmu i ispravno djelovanje. Rezultat dharme je uvijek sreća i blagostanje. Povećavanjem dharme, povećavamo svoju sreću i blagostanje.

 

Sve što posjedujemo se sastoji od energije koju smo dobili od nekoga tko je to dobio od nekog drugoga. Svatko od nas ispoljava ili posuđuje energiju koju primamo od izvora energije. Taj izvor energije upravlja svim energijama i ako djelujemo na način da s poštovanjem i ljubavlju služimo taj izor energije, naša se energija povećava.

 

Kao što rijeke skupljaju svoju vodu od oceana putem oblaka i vraćaju je natrag u ocean, naša je energija samo posuđena od Boga i treba biti iskorištena za služenje Gospodina. Davanjem primamo i primanjem dajemo. Milostivo, poput oblaka...

 

Jyotish mjere-tjedna dana

 

 

 

 

Sadhana

Sade Sati - Jyotish upaya

Sade Sati period - mjere za ublažavanje

Zatraži izračun Sade Sati perioda, saznaj nalaziš li se trenutno u njemu, kada ga možete očekivati i kako ga ublažiti.

 

Saznaj više...

Izgradi vedski centar

Sudjeluj u izgradnji vedskog centra

Uključi se u projekt izgradnje vedskog centra i dodaj na račun svoje dobre karme.

Saznaj više...